MENÜ
Chriss Dakota  nek sok munkam van benne ugy hogy nezz korul kerlek szepe


Valakit megszeretni egy pillanat is elég, valakit elfeledni egy élet is kevés :((

EMO fajták

 

 

Divatemo

Nem emok és nem is mondják magukat annak, csak úgy öltözködnek.

Saucy-emo

Saucy = pimasz, elegáns. A saucy az emoból vált ki és vált külön stílussá. A saucy-emok érzelmesek, általában vidámak, hangulatemberek. Öltözködés: élénk színek, pl rózsaszín, sárga, lila, piros stb. Ezen kívül: extrém ruhák és kiegészítők. Hajuk is színes, extrém.


Scene

Nincs sok köze az emohoz, de sokszor összekeverik vele és a saucy-emoval... A scene egy myspaceről kiindult trend. Belső nincs meghatározva,itt a külső a fontos (persze mivel a scene jelentése: látvány.) Nagyon hasonlít a saucy-emohoz de mégsem ugyanolyan. Mivel a scene lényege a "megbotránkoztatás" extrém, de divatos ruhákat hordanak.


Hardn emo. (ejtsd: hárden)

A szó jelentése: nagyon keményen, durván emo. A hardn emok teljesen antiszociális, depressziós emok. Rengeteget sírnak, legtöbben csak fekete ruhákat hordanak, csakis emo zenéket hallgatnak, és fájdalmukból sokkal gyakrabban menekülnek az öncsonkításba, érvagdosásba, mint a többi emo.
(megjegyzés. Ez az érvagdosás amúgy nagyon sok emonak a fájdalomlevezető eszköze, de NEM mindegyiknek. Tehát, attól hogy valaki emo, nem biztos hogy vágja magát. Ám, ha valaki hardn emonak vallja magát, akkor már biztos lehetsz benne, hogy szokta csinálni. Némelyik más típusú emo is alkalmazza ezt a módszert, pl, mit tudom én, biztosan van néhány saucy vagy halfn, aki vágja magát, de közülük a legtöbben elzárkóznak ettől. Egy hardn emonak viszont szinte lételeme.
A vagdosás célja nem az öngyilkosság, hanem a fájdalom, ritkábban pedig a feszültség LEVEZETÉSe. Magyarul: úgy próbálják enyhíteni belső fájdalmukat, hogy külső fájdalmat okoznak maguknak, így aztán a külső és a belső egyensúlyba kerül, és belül jobban lesznek. Néha úgy érzik, nincs más megoldás a lelki fájdalom enyhítésére.
de nem akarnak meghalni. nem azért csinálják. azért vágnak keresztbe a csuklójukon,és nem hosszába. hogy nehogy belehaljanak. )Saucy (emo). (ejtsd: szoszi)
A szó jelentése: pimasz, szemtelen, vagy: elegáns, csinos. Mindkettő igaz rájuk. Nagyon színes öltözékükkel, sminkjükkel és hajukkal lázadnak, így hívják fel magukra a figyelmet. (Persze azért megmaradnak az ízlésesség határán belül x) ) Zenében leginkább az emo zenéket kedvelik, természetesen, de azon belül is inkább a vidámabb, pörgősebb dalokat, (és az ilyeneket játszó zenekarokat, pl. Fall Out Boy, Panic at the Disco, stb.) Nemcsak öltözködésben és zenei ízlés terén ilyen színesek, vidámak és feltűnőek: alap hangulatuk a vidámság (látjátok: nem minen emo szomorú!! x) ) Lázadó típusok, szókimondóak és pimaszok: ami a szívükön, az a szájukon. Általában energikusak, frissek. Igazi, hamisítatlan hangulatemberek, de mivel pozitívan nézik a világot, a hangulatuk általában happy. Emellett persze nagyon érzékenyek is, és érzelmesek, hiszen emok. Könnyen kiborulnak, kizökkennek a vidám hangulatból, és rajtuk is eluralkodik néha a fájdalmas, "klasszikus emo" érzés. Aztán persze folytatják a pörgést, ahol abbahagyták, de a sebek bennük is nagyon sokáig megmaradnak.


Possemo.
A poss az angol possible szóból rövidült, melynek jelentése: lehetséges. Tehát poss(-)emo = emo hajlamú / lehetséges, hogy emo. Ez egy viszonylag új ágazata az emonak, és kevésbé elterjedt, mint a fentiek. Őket nem lehet olyan könnyen kiismerni, rengeteg arcuk van. Ezek közül általában próbálják a kedveset és a vidámat mutatni, nem nagyon kapunk tőlük nagy, látványos kiborulásokat, szomorúságot, könnyeket meg aztán főleg nem: inkább a halál, mint hogy mások előtt sírjanak!! Azt sem szeretik, ha sajnálják őket, legtöbbsör ezért rejtik el a külvilág elől az igazi énjüket. Nehezen tárulkoznak ki, nyílnak meg, és kötnek barátságot. Mert, bár szinte mindenkivel kedvesek, csak 1-2 embert engednek igazán közel magukhoz, és őket sem azonnal, feltétel nélkül. Szóval, bárhogy is szeretsz egy possemot, valószínűleg eléggé sokat kell várnod arra, hogy a barátjának nevezzen téged. Eléggé szeszélyesek, néha hangulatemberek. Próbálnak reálisan gondolkodni, legtöbbször valahogy mégis elmerülnek az álmodozásban.
Zenei téren nem azt a klasszikus emo műfajt kedvelik, hanem inkább vagy zúzósabb hardcore-t, vagy dallamosabb, poposabb rockot. Öltözködés: nem mindig hordanak emo ruhákat, sőt: nagyon sok possemo van, aki egyáltalán nem öltözik úgy.

Ire emo. (ejtsd: ájr)
Az ire szó jelentése: düh, harag. Az ilyen emok maguk a harag megtestesítői. Ki nem állhatják a pöszézést, az affektálást, a nagyon csajos, és/vagy rózsaszín cuccokat, a "cuki" , "ari" és hasonló jelzővel illetett dolgokat. Ezeket, és nagyon sok minden mást, nyálasnak és gusztustalanul habosbabosnak ítélnek, valósággal irtóznak tőlük. Például: plüssállatkák, Barbie, Hello Kitty, stb. Erről árulkodnak a jellegzetes ire emo tárgyak és fotók: Goodbye Kitty-s ruhák, felakasztott vagy lefejezett Barbie-k és plüssállatok (képen, kulcstartóként, díszítő elemként egyaránt) - ezeket minél több vérrel körítve, minél brutálisabban. Ők is érzékenyek, mert hát ugye emok, de náluk a fájdalom és melankólia helyett gyakran agresszivitás jelentkezik, ez megnyilvánul verekedésben, veszekedésben, emberek provokálásában, beszólogatásban, törés-zúzás és egyéb agresszív cselekedetek formájában. De belőlük sem hiányzik a gyengédség: ha igazi barátra vagy szerelemre találnak, nagyon sokáig ki tudnak tartani mellettük, és teljes szívükből szeretik őket. Öltözködés: agresszivitásukat néha nagyon színes, rikítü darabokkal fejezik ki, máskor pedig épp ellenkezőleg: visszahúzódó, szürke vagy fekete, dísztelen ruhákat hordanak. Azonban elítélik az önmarcangolás, öncsonkítás minden formáját, még a lelkit (azaz az önsajnálatot) is.


Hurt emo. (ejtsd: hört)
A hurt szó jelentése: fájdalom, sérülés. Belsőleg "klasszikus emo"-k: érzelmesek, érzékenyek,és nagy fájdalom lakik bennük, öltözékben mégis más.. egyik nap szinesen öltözködnek,másik nap tiszta feketében, ez hangulattól függ. Így náluk az öltözködés is az önkifejezés egyik formája. Általában kedvesek mindenkivel, kerülik a bajt és a veszekedést, inkább maradnak a békességnél, de ha valaki beszól nekik nem félnek visszaszólni. Ezt némelyek nagyon keményen teszik, másokat viszont annyira megsértett a beszólás, hogy alig tudnak reagálni, akkora seb keletkezett bennük... Ilyenkor nagyon meg tudják gyűlölni azt, aki így megsebezte őket. A nagyobb sérelmeket képtelenek elfelejteni, még akkor is, ha más régen megbocsátották, és kedvesek ahhoz, aki ezt tette velük. Az érzelmes zenéket kedvelik, legjobban persze az emo zenéket, de nem teljesen kizárólagosan.


Dark emo.
Egyáltalán nem elterjedt irányzat, Az egyetlen szín, amit képesek felvenni, az a fekete. Öltözködésben, zenei stílusban, lelki világban egyaránt : félig emok, félig goth-ok. Legerősebben ők vallják azt, hogy az élet egy nagy rakás sz@r, és semmi értelme sincs. (ez, mint tudjuk, goth találmány....)
Feeling emo. (ejtsd: fíling)
Mint a neve is mutatja (érzés emot jelent), ezek az emok KIZÁRÓLAG belül emok, kívül EGYÁLTALÁN SEMENNYIRE SEM néznek ki annak. (Ezeket azért emeltem ki nagy betűvel, mert nagyon sokat összekeverik a feeling emot a halfn emoval, pedig a halfenek ugye emonak néznek ki valamennyire, sőőt szint

 

Hírek

Szavazás

Tetszik az oldal?
Nem
Igen
Asztali nézet